Fagseminar

Lov og lovgivning i middelalderen

7. desember kl. 12:30 - 15:15 Gratis inngang

Informasjon

Nye studier av Magnus Lagabøtes landslov

Billetter: På grunn av smittevernregler er det et begrenset antall plasser, og alle må hente gratisbillett i forkant av arrangementer på nb.no. Arrangementet strømmes direkte på nb.no. 

Det nærmer seg 750 år siden Magnus Lagabøte utformet en felles lovgivning for hele Norge. I anledning det forestående jubileet utgir prosjektet Magnus Lagabøters landslov og bylov ved Nasjonalbiblioteket en antologi med ny forskning om landsloven fra 1274. På dette lanseringsarrangementet vill redaktørene Anna Catharina Horn og Karen Arup Seip servere spennende smakebiter fra boka.

I tillegg vil Magnus Rindal presentere sitt nye arbeid, Handskrifter av norske mellomalderlover ved Nasjonalbiblioteket, som utgis i skriftserien NB tema.

Informasjon om smittevern:

I henhold til gjeldende retningslinjer for smittevern har vi denne høsten et begrenset antall publikummere per arrangement.

På grunn av begrenset kapasitet og krav til smittesporing må man hente gratisbillett på nb.no. Vi innhenter informasjon om navn, e-post og telefonnummer, og data slettes ti dager etter at arrangementet har funnet sted, i tråd med FHIs retningslinjer og EUs personvernforordning (GDPR). Data vil lagres i lukkede arkiv og ikke benyttes til andre formål enn eventuell smittesporing.

Husk å melde fra om du likevel ikke kan benytte din gratisbillett, slik at andre kan ha glede av plassen din.

Personer som har luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, og personer som er i karantene eller isolasjon, bes om å følge arrangementet hjemmefra.

Vi gleder oss til å ta imot dere. Publikum vil bli vist til plassene sine av vertskapet vårt, og vi anbefaler alle å komme i god tid før arrangementet starter.

Kommende arrangementer

Ekstern arrangør

Er språket vårt i fare?

Man. 26. oktober kl.18:00
Gratis inngang
Read article "Er språket vårt i fare?"

Arrangement

80-tallet: I studio med Raga Rockers

Man. 26. oktober kl.19:00
Gratis inngang
Read article "80-tallet: I studio med Raga Rockers"

Fagseminar

The Hermeneutics of Bibliographic Data and Cultural Metadata

Ons. 28. oktober kl.10:15
Gratis inngang
Read article "The Hermeneutics of Bibliographic Data and Cultural Metadata"