• Beklager. Dette event har allerede funnet sted.

Fagseminar

UTSATT: Kristin Lavransdatter 100 år

24. november 2020 kl. 12:00 - 16:00 Gratis inngang

Informasjon

Etter nye retningslinjer fra Oslo kommune i forbindelse med covid-19 er dette arrangementet utsatt. Mer informasjon kommer.

I år er det hundre år siden Kransen, første bind i Sigrid Undsets trilogi Kristin Lavransdatter, kom ut. Det feires med en ny tekstkritisk utgave av romanen (utgis av Det norske språk- og litteraturselskap i samarbeid med Nasjonalbiblioteket) og et storslått fagseminar.

Kristin Lavransdatter står sentralt i Undsets forfatterskap og har blitt gjenstand for forskning gjennom snart hundre år. På fagseminaret vil en rekke bidragsytere fra forskjellige fagfelt diskutere Undsets betydning i dag og gi åpninger til lesningen av trilogien: Nina Marie Evensen, Tone Modalsli, Liv Bliksrud, Jørn Øyrehagen Sunde, Sissel Furuseth, Christine Hamm, Trond Haugen, Inger Merete Hobbelstad og Vigdis Hjorth.

Fagseminaret arrangeres i samarbeid med Det norske språk- og litteraturselskap og Undset-selskapet.

Informasjon om smittevern:

I henhold til gjeldende retningslinjer for smittevern har vi denne høsten et begrenset antall publikummere per arrangement.

På grunn av begrenset kapasitet og krav til smittesporing må man hente gratisbillett på nb.no. Vi innhenter informasjon om navn, e-post og telefonnummer, og data slettes ti dager etter at arrangementet har funnet sted, i tråd med FHIs retningslinjer og EUs personvernforordning (GDPR). Data vil lagres i lukkede arkiv og ikke benyttes til andre formål enn eventuell smittesporing.

Husk å melde fra om du likevel ikke kan benytte din gratisbillett, slik at andre kan ha glede av plassen din.

Personer som har luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, og personer som er i karantene eller isolasjon, bes om å følge arrangementet hjemmefra.

Vi gleder oss til å ta imot dere. Publikum vil bli vist til plassene sine av vertskapet vårt, og vi anbefaler alle å komme i god tid før arrangementet starter.

Kommende arrangementer

Digitalt arrangement

Stolt og slagen

Tor. 28. januar kl.19:00
Digitalt arrangement
Read article "Stolt og slagen"

Digitalt fagseminar

Guds vilje i verden

Tir. 2. februar kl.13:00
Digitalt arrangement
Read article "Guds vilje i verden"

Digitalt arrangement

Konstruksjonen av Norden: Da Sverige var arvefienden 

Ons. 10. februar kl.19:00
Digitalt arrangement
Read article "Konstruksjonen av Norden: Da Sverige var arvefienden "