Håndverk

Fra underkjent til verdenskjent- om norsk tekstilkunst med Elisabeth Haarr

27. november kl. 18:00 - 19:30Gratis inngang
  • Beklager. Dette event har allerede funnet sted.
Elisabeth Haarr. Frode Larsen, Nasjonalmuseet.

Informasjon

Den anerkjente kunsteren Elisabeth Haarr brukte veven til å protestere mot både EEC og apartheid. Og hun ropte ut sin frustrasjon over livet som småbarnsmor i en vev full av handleposer.
Veslemøy Lilleengen skapte blest på Høstutstillingen i 2021 ved å stille ut T-skjorter farget ved hjelp av indigo og urinen til kvinnelige kunstnere.
Haarr og Lilleengen føyer seg inn i tradisjonen med å uttrykke politiske meninger og personlig fortvilelse, uten å skille mellom det politiske og det private. De føyer seg også inn i rekkene av kvinnelige kunstnere som har insistert på at tekstilkunsten hører hjemme i de store galleriene. I dag ser vi en interesse for tekstilkunst som aldri har vært større. Det er takket være mestere som blant annet Elisabeth Haarr, Synnøve Anker Aurdal og Hannah Ryggen. For å nevne noen.
Sammen med Elisabeth Byre, kurator og leder ved Oslo kunstforening, skal Haarr og Lilleengen diskutere vevskunstens egenart, tradisjon og gjennombrudd.
Kveldens ordstyrer er formidlingsredaktør ved Nasjonalbiblioteket, Ragna Nordenborg.
Du behøver ingen billett til dette arrangementet, bare møt opp og finn deg en plass. Vi strømmer til andre rom i biblioteket om det skulle bli stor pågang.
«Håndverk. Historier gjennom hendene» er en festival på Nasjonalbiblioteket 25.–27. november hvor vi fyller huset med arrangementer, film, bøker og verksteder om veving, strikking, spinning og broderi. Se hele programmet her.

Kommende arrangementer