• Beklager. Dette event har allerede funnet sted.

Gunvor Hofmo 100 år

«Forventning om hemmelige dager»

23. september kl. 19:00 - 21:00 Gratis inngang

Informasjon

Ingrid Nielsen om det hemmelighetsfulle i Gunvor Hofmos lyrikk 

På grunn av smittevernregler er det et begrenset antall plasser, og alle oppfordres til å hente gratisbillett i forkant av arrangementet på nb.no. Billettene legges ut 16. september, kl. 08.00. Dette gjelder for fysisk oppmøte. Arrangementet strømmes også direkte på Facebook og nb.no. Lenke legges ut i forkant av arrangementet. Her trenger man ikke billett.  

Hva inspirerte Hofmos dikt? Hva ga henne kraft til å skrive, så å si på tross av angst og tomhet? I dette foredraget undersøker Ingrid Nielsen hvordan Hofmo i sine dikt står i opplevelsen av det finnes noe hemmelig skjult bak den verden som kan sanses, og som dikteren nærmer seg, venter på og foregriper – utålmodig og håpefullt. 

Ingrid Nielsen er lyriker og professor ved Universitetet i Stavanger.  

 

JA ER DET KORTESTE ORDET I VERDEN
I år ville Gunvor Hofmo fylt 100 år. I utstillingen «Ja er det korteste ordet i verden» ser Nasjonalbiblioteket nærmere på dette forfatterskapet, som er blitt stående som et av det tjuende århundrets fremste norske forfatterskap. Sju dikt – noen mindre kjente enn andre – løftes fram i utstillingen og skaper innganger til ulike sider ved Hofmos liv og verk. I en rekke arrangementer utover høsten ser vi også på hvilke spor hun har etterlatt seg i litteraturen, og på hvordan hennes nedskrevne erfaringer om sorg, angst, kjærlighet, ensomhet og livskraft fortsatt evner å rykke leseren ut av det vante og hverdagslige.    

 

BILLETTER: 

Du kan bestille opptil fire billetter.  Ved påmelding samtykker du til at din kontaktinformasjon blir lagret i inntil 14 dager etter avholdt arrangement. Informasjonen vil kun bli delt dersom det skulle være behov for smittesporing i etterkant. Har du tatt ut billetter på vegne av andre, står du ansvarlig for å formidle informasjon om eventuell smittesporing. 

Dersom du ikke har anledning til å bruke én eller flere av dine billetter, meld fra tilinformasjon@nb.noeller ring 23 27 61 01 slik at noen andre kan få glede av plassen. 

 

SMITTEVERN: 

I tråd med Oslo kommunes smittevernregler er det begrenset antall plasser på våre arrangementer. Alle som deltar, må være registrert med navn og kontaktinformasjon i tilfelle smittesporing skulle bli nødvendig i etterkant. 

– Hold deg hjemme dersom du har symptomer på covid-19 eller om du er i karantene.
– Hold minimum én meters avstand til alle som ikke er i din egen husstand eller kohort.
– Praktiser god hånd-/hostehygiene. Håndsprit vil være tilgjengelig ved innslipp.
– Vi oppfordrer alle våre besøkende til å laste ned FHIs Smittestopp. Les mer om appen HER.

Arrangement

Konstruksjonen av Norden: Natursyn

Man. 27. september kl.19:00
Gratis inngang
"Konstruksjonen av Norden: Natursyn"

eksternt arrangement

Erling Sandmo-seminar: Hvem var Horla?

Tir. 28. september kl.19:00
Gratis inngang
"Erling Sandmo-seminar: Hvem var Horla?"

Arrangement

Hofmos prosa

Tor. 30. september kl.19:00
Gratis inngang
"Hofmos prosa"