UTSATT: De flyktige er bestandig

7. desember kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

Etter nye retningslinjer fra Oslo kommune i forbindelse med covid-19 vil dette arrangementet bli utsatt. Mer informasjon kommer.

Carsten Jensen om nansenpass og flyktninger

Billetter: På grunn av smittevernregler er det et begrenset antall plasser, og alle må hente gratisbillett i forkant av arrangementet på nb.no. Dette gjelder for fysisk oppmøte. Arrangementet strømmes også direkte på Facebook og nb.no. Her trenger man ikke billett.

Hvordan betraktes mennesker på flukt, og hvordan har dette endret seg opp gjennom historien? Fridtjof Nansen utviklet ideen om et identitetskort for statsløse flyktninger da han var Folkeforbundets høykommissær for flyktninger fra Russland. Identitetsbevisene skulle kunne brukes og anerkjennes som pass gjennom internasjonale avtaler, og ordningen ble innført i 1922. Passene ble kalt nansenpass, og dette var det første godkjente reisedokumentet for statsløse flyktninger. Men hvordan står nansenpassets grunnleggende idé seg mot hvordan Europa møter flyktninger i dag?

Den danske forfatteren, essayisten og journalisten Carsten Jensen har gjennom sitt virke vist seg som en uredd samfunnsdebattant, han har skrevet flere reportasjer fra krigsherjede områder, og han har engasjert seg i flyktningsaken. I dette foredraget reflekterer han over nansenpasset som idé og dets betydning for ettertiden.

Informasjon om smittevern:

I henhold til gjeldende retningslinjer for smittevern har vi denne høsten et begrenset antall publikummere per arrangement.

På grunn av begrenset kapasitet og krav til smittesporing må man hente gratisbillett på nb.no. Vi innhenter informasjon om navn, e-post og telefonnummer, og data slettes ti dager etter at arrangementet har funnet sted, i tråd med FHIs retningslinjer og EUs personvernforordning (GDPR). Data vil lagres i lukkede arkiv og ikke benyttes til andre formål enn eventuell smittesporing.

Husk å melde fra om du likevel ikke kan benytte din gratisbillett, slik at andre kan ha glede av plassen din.

Personer som har luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, og personer som er i karantene eller isolasjon, bes om å følge arrangementet hjemmefra.

Vi gleder oss til å ta imot dere. Publikum vil bli vist til plassene sine av vertskapet vårt, og vi anbefaler alle å komme i god tid før arrangementet starter.

Kommende arrangementer

Arrangement

AVLYST: Georg W. Fossum: Deportasjon av norske jødar, 35 mm negativ

Ons. 2. desember kl.14:30
Gratis inngang
Read article "AVLYST: Georg W. Fossum: Deportasjon av norske jødar, 35 mm negativ"

Digitalt arrangement

Fengsel, straff og skyld

Tor. 3. desember kl.19:00
Digitalt arrangement
Read article "Fengsel, straff og skyld"

Fagseminar

UTSATT: Lov og lovgivning i middelalderen

Man. 7. desember kl.12:30
Gratis inngang
Read article "UTSATT: Lov og lovgivning i middelalderen"