Kontaktpunkter og lesesaler

Veiledningen (1. etasje)

Her får du informasjon og hjelp til å finne frem i Nasjonalbibliotekets samling. Vi hjelper deg med bestilling av bøker, tidsskrifter og aviser, og henviser ved behov videre til spesialavdelinger.

Veiledningen hjelper deg med lånekort, fornying og utlevering av materiale.

Spør biblioteket

Film og Musikk (1.etasje)

Her kan du se film, fjernsyn og høre på musikk og radio i egne påsyns- og lytterom. Materiale må som hovedregel forhåndsbestilles.

Besøk må avtales på forhånd. 

film@nb.no / 23 27 63 89 

musikk@nb.no / 23 27 61 60

Spesiallesesal for privatarkiv og sjeldent materiale (1.etasje)

Her kan du se på materiale fra våre spesialsamlinger; privatarkiv, fotografier, postkort og plakater, småtrykk, eldre og sjeldne bøker, kart med mer.

Materialet må bestilles på forhånd.

Mat og drikke kan ikke tas med inn på spesiallesesalen. Yttertøy og vesker må låses inn i skap ved resepsjonen.

Spesiallesesalens reglement finner du her. 

Spesiallesesalen@nb.no /23 27 60 66

Lesesalen (2.etasje)

Her får du utlevert bøker og tidsskrifter som bare skal brukes på Nasjonalbiblioteket. Materiale må bestilles på forhånd.

Vennligst ta med lånekort eller gyldig legitimasjon.

Når du skal se på Nasjonalbibliotekets materiale på lesesalen får du tilvist en plass på en av de forreste radene. Når du bruker vårt materiale kan du ikke ha med deg mat, drikke, yttertøy, vesker eller lignende. Dette kan låses inn i skap ved inngangen til salen.

Lesesalen har også studieplasser for deg som ikke bruker Nasjonalbibliotekets materiale. Når du bruker disse plassene er det ikke nødvendig å legge fra seg yttertøy og vesker på utsiden av salen.