Nasjonalbiblioteket er åpent for publikum

Nasjonalbibliotekets utstillinger er nå åpne for publikum. Du vil nå også kunne besøke Kafé Å, benytte deg av Veiledningen og lesesalene og melde deg på omvisninger.

Åpningstider på huset

Dørene til lokalene på Solli plass er åpne kl. 10.30-18.00 mandag-fredag og kl. 10.30-16.00 på lørdager. Vær oppmerksom på at det er ulike åpningstider for de ulike tjenestene. Alle åpningstidene finner du på denne siden.

Automatiske antibac-dispensere er plassert ved inngangen, og vi oppfordrer alle besøkende til å benytte seg av disse. 

Lesesaler

Lesesalene vil være åpne for publikum 10.30-14.00 mandag-fredag. Materiale må bestilles på forhånd ved å kontakte veiledningen@nb.no. 

Veiledningen

Veiledningen er åpen for publikum 10.30-14.00 mandag-fredag. Her kan du bestille, hente og levere bøker. 

Hos Veiledningen kan du også komme innom for å se på mikrofilm av materiale som ennå ikke er digitalisert. Du trenger ikke booke tid på forhånd, men vær forberedt på at vi har et begrenset antall plasser tilgjengelig.

Veiledningen er også tilgjengelig via nettsiden Spør Nasjonalbiblioteket, på telefonnummer 23 27 60 11 eller via Facebook-siden Spør Nasjonalbiblioteket

Kafé Å og uteservering

Kafeen er åpen kl. 11.00-17.00 mandag-fredag og kl. 10.30-16.00 på lørdager. I kafeen gjelder samme regler for andre serveringssteder, altså minst én meters avstand mellom besøkende. 

Kafé Å vil også ha uteservering når været tillater det.

Utstillinger

Våre tre utstillinger, Opplyst. Glimt fra en kulturhistorie, Anne-Cath. Vestly-utstillingen og Kartsenteret, er igjen åpne for publikum.

Utstillingene vil være åpne mandag-fredag kl. 11.00-18.00 og kl. 10.30-16.00 på lørdager. 

Antall publikummere som kan oppholde seg i utstillingen på samme tid vil være begrenset av smittevernhensyn. Vi oppfordrer publikum til å holde avstand til hverandre. Dersom mange ønsker å se utstillingene samtidig, kan det bli noe ventetid.

Omvisninger i Opplyst og Kartsenteret

Det er nå mulig å delta på omvisninger i utstillingen Opplyst – glimt fra en kulturhistorie. Omvisningene vil være tirsdager kl. 14 og torsdager kl. 16. 

Omvisningen i Opplyst vil vare i rundt 30 minutter. Du kan melde deg på en av de ledige datoene her. 

Du kan også melde deg på omvisning i Kartsenteret. Omvisningene vil være annenhver torsdag kl. 16. 

Du kan melde deg på en av de ledige datoene for omvisning i Kartsenteret her. 

Av hensyn til covid-19 og riktig smittevern er det nå et begrenset antall på omvisninger i utstillingene. Det vil være maks 15 personer per omvisning, og forhåndspåmelding er derfor påkrevd.

Personer som har luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, eller personer som er i karantene eller isolasjon, bes om å holde seg hjemme. Vi henter personopplysninger (navn, epost og telefonnummer) for evt. smittesporing i forbindelse med COVID-19. Kontaktinformasjonen blir lagret i et lukket arkiv og benyttes ikke til andre formål, og slettes etter 10 dager.