Useriøst i Bibliotekforum

I en artikkel i Bibliotekforum på nettet kommer nettsidens redaktør Anders Ericson med følgende påstand: Og nesten alle prosjekt av en viss størrelse må holde seg inne med Nasjonalbiblioteket og dermed også med NBs nære samarbeidspartnere på rettighetshaversida.

I et forsøk fra min side til å få Ericson til å dokumentere denne påstanden sier Ericson at han har snakket med søkere som kvier seg for å kritisere Nasjonalbiblioteket fordi de har planer om å søke om prosjektmidler. Dette blir ikke dokumentert i svaret. De siste ukenes debatter tyder heller ikke på at redselen for kritikk av Nasjonalbiblioteket er veldig utbredt i bibliotekmiljøet.

Mer alvorlig er Bibliotekforums påstand om at søkeren, i tillegg til å holde seg inne med Nasjonalbiblioteket, også må være enig med rettighetshavernes organisasjoner i spørsmål om opphavsrett for å få prosjektmidler.

I Nasjonalbiblioteket bestreber vi oss på å vurdere utviklingssøknadene objektivt uten å skjele til hvem søkeren er. Med oss i dette arbeidet har vi et rådgivende utvalg som er satt sammen av UHR-B og fylkesbiblioteksjefkollegiet.

Nasjonalbiblioteket kan selvsagt ikke være enige i alle synspunkt som rører seg i bibliotekdebatten, men påstanden om at vi bruker utviklingsmidlene til å styre debatten er tatt ut av løse luften og fullstendig useriøs fra Bibliotekforums side.

Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Useriøst i Bibliotekforum

  1. Anders Ericson sier:

    Jeg velger å videreføre denne debatten på Bibliotekforum.no, under artikkelen som starta det hele: http://www.bibliotekforum.no/article.php?id=2674

  2. Svein Arne Tinnesand sier:

    Øystein Stabell reiser i et innlegg på bibliotekNorge lista noen spørsmål rundt mitt blogginnlegg. Det som gjorde at jeg valgte å reagere så pass sterkt som jeg gjør i innlegget er som sagt setningen: Og nesten alle prosjekt av en viss størrelse må holde seg inne med Nasjonalbiblioteket og dermed også med NBs nære samarbeidspartnere på rettighetshaversida. Slik den står her inneholder den et temmelig definitivt må – ikke noe om at biblioteklederne føler at de må . Dette er ikke en kritikk av Nasjonalbiblioteket det er påstand som jeg stiller meg utenforstående til. Når det gjelder tildelinger er det veldig viktig for meg å understreke at dette skjer på et objektivt grunnlag og at også representanter for bibliotekene er trukket med i den prosessen.

    Nasjonalbiblioteket og undertegnede ønsker kritikk og uenighet velkommen. Det er ingen grunn til at alle skal være enige med våre disposisjoner – men det heller ingen grunn til å forvente at vi vil være enige i alle forslag som fremsettes. Slik er det og slik bør det være.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kommentarer til blogginnleggene skal undertegnes med fullt navn.
Anonyme eller useriøse kommentarer vil bli fjernet fra siden.

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>