Tilgang til data fra Nasjonalbiblioteket

På lik linje med annen offentlig virksomhet er det Nasjonalbibliotekets politikk å gjøre  rådata vi produserer tilgjengelig. Biblioteksøk og Nasjonalbibliotekets digitale bibliotek er tilgjengelig via tjenestegrensesnitt basert på OpenSearch.
På adressene nedenfor vil dere finne informasjon om hvordan tjenesten kan brukes.

http://www.nb.no/services/search/v2/ (NBs digitale bibliotek) http://www.nb.no/services/bibsok/search/v2/ (Biblioteksøk)

 

   

  Bokmerk permalenken.

  10 kommentarer til Tilgang til data fra Nasjonalbiblioteket

  1. Tone Guettler sier:

   Begge lenkene ga høyst uventet resultat. Tror mer enn en ting må ha gått galt.

  2. Svein Arne Tinnesand sier:

   Her er søket vi vil presentere:
   Biblioteksøk:
   http://www.nb.no/services/bibsok/search/v1/
   Nasjonalbibliotekets digitale bibliotek: http://www.nb.no/services/search/v1/

  3. Vidar Lund sier:

   Veldig bra! Eit spørsmål: dette ser ut til berre å vera søk i katalogpostane. Kva med bestand? Er det t.d. mogleg å filtrere søkeresultata slik at ein berre får treff frå bibliotek der biblioteknummeret startar med 211 (tilfeldigvis Rogaland…)? I så fall har ein jo eit godt utgangspunkt for eit gratis regionalt søk!

  4. Heidi S. Drageseth sier:

   Bestandsopplysninger i Biblioteksøk har blitt etterlyst VELDIG lenge! Så lenge her ikke er bestandsopplysninger og mulighet til å bestille fjernlån direkte er vel Biblioteksøk litt uinteressant?? Godt poeng Vidar, det må også være mulighet til å “regionalisere” søk, spesielt med tanke på de regionale transportordningene. Biblioteksøk er vel heller ikke helt gratis, så vidt jeg husker må hvert bibliotek som skal melde inn sin bestand kjøpe egen programvare for å kunne gjøre det.

  5. Vidar Lund sier:

   I Rogaland har fylkesbiblioteket gått inn og støtta innkjøp av OAI-PMH-protokollen, nettopp med tanke på å få til dette.

  6. Høres bra ut! Har dere noen eksempler der disse rådataene er anvendt? Innbygde søkebokser på nettsider e.l.?

  7. David Beadle sier:

   Rådata er eit relativt begrep, men så vidt eg kan sjå er dataen i Biblioteksøk ikkje berre ‘data frå Nasjonalbiblioteket’. Det er alle andre bibliotek som har kjøpt og bearbeida dataen som gjerast tilgjengeleg. Utan dette ville ikkje Biblioteksøk har vore noko. Desse biblioteka har i tillegg kjøpt programvare for at Nasjonalbiblioteket kan gjere dataen tilgjengeleg. Dette er ei felles målsetting, og innsatsen frå Nasjonalbiblioteket skal ein sette pris på, men eg synst ein kunne vere ydmyk nok til å takke for arbeidet og investeringane som er gjort av det enkelte bibliotek når ein skilter med gratis data frå Nasjonalbiblioteket.

  8. Tilbaketråkk: #hack4no | bokylla.no – data fra Nasjonalbiblioteket | kulturognaturreise.no

  9. Tilbaketråkk: #hack4no | Digitalarkivet | kulturognaturreise.no

  10. Tilbaketråkk: Hva skjer med statistikken for skolebibliotek og kombinasjonsbibliotek? | NBF Skole

  Legg igjen et svar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Kommentarer til blogginnleggene skal undertegnes med fullt navn.
  Anonyme eller useriøse kommentarer vil bli fjernet fra siden.

  *

  Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>