Restriksjoner på utlån

Nasjonalbiblioteket  er nylig blitt kjent med at enkelte folkebibliotek har restriksjoner på utlån til personer uten fast bopel. Det er kommunenes ansvar å fastsette reglement, men Nasjonalbiblioteket ser på dette som en betenkelig praksis og vil ta kontakt med de bibliotek det gjelder for å få en redegjørelse.

Bokmerk permalenken.

En kommentar til Restriksjoner på utlån

  1. Dag-Ivar Rognerød sier:

    Skryt gjerne av NB’s organisering av avismaterialet. Men når jeg sammenlikner med det svenske nasjonalbiblioteket, faller NB igjennom for det eldste materialet. Man kan studere det på egne mikrofiche i Kungligas aviskjeller, men det eldste norske avismaterialet i form av “Relationer” må man møysommelig tråkle seg fram til, dels via 1800-tallets kilder, fordi det aldri ble registrert eller holdt samlet i bibys-basen. Her skulle det selvsagt vært utført en spesialregistrering, kanskje i form av en bibliografi, og materialet skulle vært sortert i et tilgjengelig opus for forskning. – Det er fristende å konkludere, at forskerne ikke akkurat har fått kildene opp i fanget, da de våren 2010 publiserte den nye norske mediehistorien i flere bind, som dessverre av nevnte grunn starter minst 10 år for seint. Avishistorien er altså eldre også i Norge, men har ikke vært behørig registrert. Når man forteller dette til bibliotekarene, toer de sine hender, kanskje i fortvilelse over det administrative mellomleddet av administrative og tekniske byråkrater, som har fått bukta og det meste av enden å holde i ved vårt Nasjonalbibliotek. Altså er et helt opus med interessante norske avisutgivelser under krigsåra fram til 1660 ikke gjort tilgjenglig.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kommentarer til blogginnleggene skal undertegnes med fullt navn.
Anonyme eller useriøse kommentarer vil bli fjernet fra siden.

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>