Om

Lurer du på noe?
Eller vil du dele meninger med oss?

Nasjonalbiblioteket bruker flere ulike kanaler og arenaer for å informere om sin virksomhet. Denne bloggen vil gi mulighet til dialog direkte med oss. Her vil du finne opplysninger om prosjekter, nyheter fra biblioteket og informasjon om planer og arbeid. Spesielt gjelder det utviklingen av en nasjonal bibliotekpolitikk.  Vi inviterer med dette til en dialog med alle som er opptatt av bibliotekutvikling.

6 kommentarer til Om

 1. Etterlysning!
  Brev om innlevering av bibliotekstatistikk, sist sett i byrjinga av 2010. Kjenneteikn; presis og omfattande!

  • Erlend Ra sier:

   Overføringen fra ABM-utvikling av det tekniske systemet for rapportering av bibliotekstatistikk er nå i sluttfasen. Når testing av systemet er gjennomført, vil det bli satt rapporteringsfrister for de ulike bibliotektypene og sendt ut brev med brukernavn og passord til institusjonene som skal rapportere statistikk. Vi vil samtidig gå ut med informasjon på våre hjemmesider og biblioteknorge.no. Vi tar sikte på å starte innrapporteringen for de fleste bibliotektypene i neste uke, og vil legge ut oppdatert informasjon om hvilke bibliotektyper det er sendt brev til, og hvilke rapporteringsfrister som gjelder.

 2. Ola Eiksund sier:

  Biblioteksøk/Norgessøk er nå klar med første versjon – spennende, men et spørsmål: det ser ut til at det forutsettes at bibliotekene må betale systemleverandørene for at NB skal kunne høste våre data. Umiddelbart tenker jeg at dette er et nasjonalt prosjekt – og et nasjonalt ansvar. I dårlige tider er det dumt om bibliotek velger bort det og delta i denne nyskapningen fordi de ikke kan prioritere utgifter til investering og drift av den nye protokollen. Vel er beløpene ikke helt store, men jeg etterspør en begrunnelse for at dette ikke blir dekket nasjonalt.
  Et siste punkt: planene mangler noe ambisjon ift å få med alle – i det minste bør det tidfestes når alle er tenkt å være en del av det altomfattende biblioteksøket.

  Ola Eiksund, biblioteksjef Arendal bibliotek

 3. Ingvild sier:

  Hei! Er det aktuelt å tilpasse bøker til f.eks Kindle-format eller andre lesebrett?

 4. Bloggen til NB skal muliggjøre en dialog direkte med NB. Dette blir en veldig styrt dialog, ettersom det kun er kommentarer til bloggpostene vi kan legge inn. I og for seg greit. Men emnene som dukker opp i kommentarene strekker seg ofte svært langt forbi det opprinnelige emnet, men kan likevel være mye mer interessante og grunnleggende. Ettersom disse kommentarene (og svarene) er gjemt inni bloggpostene er det vanskelig å få med seg hva som til enhver tid foregår, selv om ‘siste kommentarer’ tar unna for noe av dette inntrykket. RSS-abonnering på kommentarer, går det forresten?
  NB oppfordrer oss tydelig om å bruke bloggen som kommunikasjonskanal for å ta opp spørsmål med dem. Derfor skulle jeg ønske at jeg kunne stilt disse på et mer synlig sted enn i et kommentarfelt slik som her. (Jeg legger til et ekstra spørsmål først:)
  1. Hvilke tanker gjør NB seg om innspillet mitt ovenfor?

  Så det jeg egentig skulle spørre om:
  2. Utgjør bloggen en formell kommunikasjonskanal på lik linje med innspill sendt pr. brev eller e-post?
  3. Hvis ikke, hva er riktig kanal å bruke?
  4. Blir viktige innsendte kommentarer på bloggen registrert i NBs sakssystem e.l.?
  5. Følges viktige innsendte kommentarer opp på annen måte enn med et svar på bloggen?
  6. Hvis den ikke følges opp på annen måte fremstår bloggen som en buffer for utfordrende innspill, er den ment å være det?

  Beste hilsen,
  Petter von Krogh, Buskerud fylkesbibliotek

 5. Tilbaketråkk: ST 74/12: Invitasjon til dialog – en kommentar til NB! blogg « Samstat

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kommentarer til blogginnleggene skal undertegnes med fullt navn.
Anonyme eller useriøse kommentarer vil bli fjernet fra siden.

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>