Nettby og Nasjonalbiblioteket

I 2010 ble Norges største nettsamfunn, Nettby,  lagt ned.
VG, som eier nettsamfunnet, er pålagt av Datatilsynet å slette sidene.  Men, VG ønsker å gi profilsidene til Nasjonalbiblioteket for bevaring.

Nasjonalbiblioteket anser nettbymaterialet som et viktig vitnemål i forhold til hvordan utviklingen har vært i sosiale medier. Med tanke på fremtidens forskere er det trist om et slikt materiale går tapt.
Dersom Nasjonalbiblioteket hadde overtatt dette materialet for bevaring kunne det ha blitt klausulert i det antall år som er nødvendig av hensyn til personvernet.

VG mener at det finnes rettslig grunnlag i personopplysningsloven til å bevare materialet for historiske og vitenskapelige formål, og vil derfor anke slettevedtaket til personvernnemnda.

Saken er et eksempel på hvorfor det er viktig å revidere Pliktavleveringsloven slik at vi får en tydeligere lovhjemmel for innhøsting av nettsider.
Arbeidet med revideringen er igangsatt, men har ikke tilbakevirkende kraft.

Les mer om saken her:

Artikkel fra datatilsynet

Artikkel fra vg.no

Innslag fra nrk nettradio

Bokmerk permalenken.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kommentarer til blogginnleggene skal undertegnes med fullt navn.
Anonyme eller useriøse kommentarer vil bli fjernet fra siden.

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>