Nasjonalbiblioteket og den nordiske spilldagen

Da Nasjonalbiblioteket etter spilldag 2010 overlot dette til Nordic game day, var det ut fra en forståelse av at koordinering av dette burde være på nordisk nivå. Dette ser også ut til å ha fungert, i med at det ble arrangert spilldag i norske bibliotek både 2011 og 2012. I 2013 blir dagen lagt til 16.november.

Det er ikke i tvil om at dette arrangementet har positiv effekt når det gjelder synliggjøring av bibliotekene lokalt.

I 2012 fikk vi en ny innkjøpsordning for spill som Norsk filminstitutt har ansvaret for.  Denne ordningen gjør at dataspill nå finnes i de fleste norske folkebibliotek, noe som gjør at de fleste norske folkebibliotek nå har muligheten til å tilby spill til sine brukere.

Nasjonalbiblioteket støtter gjerne utviklingsprosjekt som innebærer formidling av spill i ulike former, for eksempel Seniorgamer i Drammen. Skal NB påta seg en rolle i forhold til koordinering, samordning og materiellproduksjon til spilldagen vil dette nødvendigvis gå på bekostning av annet utviklingsarbeid.

Bokmerk permalenken.

En kommentar til Nasjonalbiblioteket og den nordiske spilldagen

  1. Ingjerd Skrede sier:

    To anonyme kommentarer er slettet fra siden.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kommentarer til blogginnleggene skal undertegnes med fullt navn.
Anonyme eller useriøse kommentarer vil bli fjernet fra siden.

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>