Nasjonal bibliotekpolitikk

For å få en så god forankring som mulig i bibliotekmiljøene når det gjelder utvikling av nasjonal bibliotekpolitikk generelt og utlysing og tildeling av utviklingsmidler spesielt, har nasjonalbibliotekaren oppnevnt et rådgivende utvalg.

Utvalget vil bestå av arbeidsutvalgene ved UHR/B og fylkesbiblioteksjefskollegiet. De er nå oppnevnt for en periode på tre år og har fått følgende mandat:

Det rådgivende utvalget skal komme med råd til nasjonalbibliotekaren om bruk av prosjekt- og utviklingsmidler til beste for biblioteksektoren. Dette gjelder både prioritering og utvikling av nasjonale tjenester i Nasjonalbiblioteket, og i forbindelse med utlysing av utviklingsmidler. 

Utvalget skal delta i utarbeiding av kriterier for utlysing av midler etter at føringene fra Kultur- og kirkedepartementet er kjent gjennom budsjett- og tildelingsbrev, og komme med anbefalinger etter at den interne saksbehandling er ferdig og før beslutningene om tildeling tas.

Utvalget skal ha sitt første møte i april.

Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Nasjonal bibliotekpolitikk

 1. Ola Eiksund sier:

  I dette rådgivende utvalget savner jeg folkebibiotekene og bibliotekeierne. Er det håp om at disse får bli med når perioden på 3 år er omme?

  Ola Eiksund, biblioteksjef Arendal bibliotek

 2. Fylkesbibliotekene har ansvar i hver sine regioner og vi betrakter dem derfor som representative for folke- og skolebiblioteksektoren. Jeg har tillit til at de holder den nødvendige kontakt i sine fylker også på dette området slik de gjør ellers.

  • Ola Eiksund sier:

   Dette er absolutt ikke snakk om mistillit til fylkesbibliotekene, men det er snakk om å sette sammen et utvalg med representanter fra hele sektoren – ikke minst ville det være en styrke om bibliotekeierne var med i et slikt utvalg. Jeg registrer at dette argumentet ikke har gyldighet i NB.
   Ola Eiksund, Arendal bibliotek

 3. Tilbaketråkk: P 59/11: Tid for tall « Plinius

 4. Tilbaketråkk: ST 21/11 « Samstat

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kommentarer til blogginnleggene skal undertegnes med fullt navn.
Anonyme eller useriøse kommentarer vil bli fjernet fra siden.

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>