Innkjøpsordning for dataspill og film

Det er kommet spørsmål angående  innkjøpsordningene for dataspill og film. Nasjonalbiblioteket har fått i oppdrag å utrede eventuelle løsninger for å få dette til. Fristen for dette arbeidet er 1. desember. Når det gjelder film vet vi ikke mer enn det som står i proposisjonen. Ettersom det gjelder innkjøpsordning vil det kunne være en gråsone mellom Norsk kulturråd og Nasjonalbiblioteket, så vi regner med å høre mer om dette når proposisjonen har passert Stortinget.

Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Innkjøpsordning for dataspill og film

 1. Spennende! Er det noen arbeidsgruppe e.l. som er nedsatt i denne forbindelse? Evt. hvem er det som jobber med dette om man ønske å komme i kontakt?

  • Vigdis Moe Skarstein sier:

   Når det gjelder innkjøpsordningen for dataspill, utreder Nasjonalbiblioteket dette på vegne av departementet med frist 1. desember. Svein Arne Solbakk i Nasjonalbiblioteket svarer på henvendelsen fra Kulturdepartementet om dette.

   Når det gjelder film, er ikke det kommet lenger enn til budsjettproposisjonen for 2012. Så vidt vi vet, har ingen på nåværende tidspunkt fått i oppdrag å se på dette.

 2. Kari Hovda sier:

  Har man kommet til noen praktisk konklusjon på innkjøp av dataspill? Vi er en del produsenter som har ventet på dette veeeeeeeeldig lenge, og i dag er det 1.desember! :-)

 3. Vigdis Moe Skarstein sier:

  På forespørsel fra Kulturdepartementet har Nasjonalbiblioteket i går levert et notat om innkjøpsordning for dataspill til bibliotek. Vi anbefaler at det settes i gang en ordning for innkjøp av spill for utlån i bibliotekene. Ut fra en vurdering av eksisterende teknologi anbefaler vi ikke på nåværende tidspunkt en nettbasert distribusjon, men innkjøp av fysiske spill.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kommentarer til blogginnleggene skal undertegnes med fullt navn.
Anonyme eller useriøse kommentarer vil bli fjernet fra siden.

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>