Bibliotheca Nova

Hvert år gjennomføres over 100 utviklingsprosjekt i norske bibliotek og en rekke fagrelaterte konferanser som er støttet av Nasjonalbiblioteket. Dette er en del av statlige strategien for å utvikle bibliotekene og styrke kompetansen i sektoren. Innsatsområdene har de siste årene vært:

• Mangfold og inkludering
• Den kulturelle nistepakka
• Leseløftet 2010-2014
• Nye formidlingsmetoder
• Biblioteket som møteplass
• Samarbeid og partnerskap
• Nasjonalbibliotekets digitale tjenester som grunnlag for nye tilbud

Vår nye skriftserie Bibliotheca Nova som lanseres denne uke er en del av Nasjonalbibliotekets arbeid for å styrke kunnskapsoverføringen fra prosjekter og ulike konferanser.

Det første heftet i serien har tittelen «Kultur, inkludering og bibliotek» og inneholder prosjektrapporter fra innsatsområdet – Mangfold og inkludering. Dette har vært et viktig satsingsområde de siste årene og bibliotekene har vært aktive på dette feltet. Heftet kan være til inspirasjon for andre bibliotek som ønsker å jobbe videre med dette. Heftet kan også være en synliggjøring av bibliotekenes innsats på når det gjelder mangfold og inkludering ovenfor lokale myndigheter og samarbeidspartnere.

Det andre heftet i serien med tittelen «Jenter og makt!» og er en samling av artikler og innlegg fra årets Kari Skjønsberg-dager på høgskolen i Oslo og Akershus. Kjønnsroller i barnelitteraturen er et evig aktuelt emne, også i år når vi markerer stemmerettsjubileet.

Nasjonalbiblioteket håper at «Bibkliotheca Nova» vil bli brukt og lest rundt omkring på bibliotekene. I kommende utgaver vil vi følge opp de innsatsområdene og mange av de prosjektene som Nasjonalbiblioteket har bidratt til, med nye utgivelser i serien. Det er klart at alle prosjektene som støttes av NB ikke kan bli presentert i egne utgivelser, men vi tar gjerne mot innspill på hvilke prosjekt som bør presenteres i denne serien.

PS:
Bibliotek som ønsker gratis tilsendt  flere eksemplarer av Bibliotheca Nova kan henvende seg til Nasjonalbiblioteket.

Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Bibliotheca Nova

  1. Magnus Enger sier:

    Heia! Strålende at utgivelsene kan lastes ned som PDF selvsagt, men hva med å tilby ePub i tillegg? Det vil gi en mye bedre leseopplevelse på nettbrett, mobiltelefoner osv.

  2. Svein Arne Tinnesand sier:

    Takk for tilbakemelding, det høres ut som en god idè. Vi vil undersøke muligheten for å gi ut heftene i skriftserien paralelt i ePub format med kommende utgivelser.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kommentarer til blogginnleggene skal undertegnes med fullt navn.
Anonyme eller useriøse kommentarer vil bli fjernet fra siden.

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>