Åpning av Egner-året!

Nasjonalbiblioteket koordinerer feiringen av Thorbjørn Egner i 2012. Dette året er det 100 år siden han ble født, og Egner 2012 åpnes med pressekonferanse i dag 31. januar. Feiringen er et samarbeid mellom Dyreparken i Kristiansand, Cappelen Damm, Riksteatret, Egmont/Grappa, Norsk barnebokinstitutt, Nationaltheatret og NRK. I løpet av 2012 vil de respektive institusjoner markere jubileumsåret med alt fra teateroppsetninger, bokutgivelser og plateinnspillinger til ulike utstillinger. Nasjonalbiblioteket har utviklet en Egner-logo og laget nettsider som blant annet inneholder en arrangementskalender hvor vi oppfordrer alle som feirer Egner til å melde inn sine bidrag. Det vil også lages en plakatutstilling som tilbys alle bibliotek.
I 2012 markeres også Asbjørnsen og at det er 200 år siden Asbjørnsen ble født. Nasjonalbiblioteket vil i denne anledning lage en mini-utstilling og i tillegg en plakatutstilling som tilbys bibliotek og andre utstillingssteder. Her samarbeider Nasjonalbiblioteket med Folkemuseet og Nasjonalmuseet som i tillegg til en vandreutstilling har utviklet et undervisningopplegg.
Nasjonalbiblioteket har et løpende ansvar for å sørge for markeringer av forfatterjubileer. Det skjer alltid i samarbeid med andre som har ansvar og interesse for området. Noen ganger er det gitt offisielt oppdrag ut over det løpende ansvaret om koordinering av en offisiell nasjonal feiring. Dette gjaldt for eksempel for Wergeland, Hamsun og Bjørnson. Men også uten en slik ”offisiell” status skjer mye i vår regi og i samarbeid med andre i hele landet. Egner og Asbjørnsen er gode eksempel på det.

Bokmerk permalenken.

En kommentar til Åpning av Egner-året!

  1. Anne Kristin Undlien sier:

    Flott at NB koordinerer dette arbeidet. Dyreparken i Kristiansand har et samarbeid med blant annet Kristiansand folkebibliotek om Egner-markeringen.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kommentarer til blogginnleggene skal undertegnes med fullt navn.
Anonyme eller useriøse kommentarer vil bli fjernet fra siden.

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>