Bibliotek som har levert data til Biblioteksøk

Tallene for leveranser til Biblioteksøk fortjener en oppdatering. Status er nå slik:

Folkebibliotek

131 bibliotek har levert. Vi mangler fortsatt 9 bibliotek som tidligere leverte til Sambok, men tilgjengjeld har vi fått med 97 nye bibliotek.

I Akershus har alle bibliotekene levert, 12 av 13 i Vestfold, 11 av 18 i Østfold, 15 av 22 i Hedmark, 10 av 18 i Telemark, 17 av 26 i Rogaland, 11 av 21 i Buskerud. I de andre fylkene er det færre, men de største bibliotekene er representert i alle fylker.

Fagbibliotek

Her er alle BIBSYS-bibliotekene med, tillegg har flere og flere bibliotek med andre biblioteksystem kommet med, tilsammen 147 fagbibliotek, av dem 27 med andre biblioteksystem enn BIBSYS.

Dette innlegget ble publisert i Biblioteksøk. Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Bibliotek som har levert data til Biblioteksøk

 1. Vidar Lund sier:

  Kva hjelper det om biblioteka leverer data når de ikkje brukar dei? Eg ser de manglar 9 kommunar i Rogaland – er det dei 6 kommunane i Ryfylkebiblioteket og dei 3 i Jærbiblioteka? Dei manglar KONSEKVENT i trefflistene dykkar. For Ryfylkebiblioteket sin del er det over eitt år sidan dei gjekk over til Mikromarc 3 med OAI-PMH, for Jærbiblioteka skjedde det i november. Kvifor skjer det ingenting??

 2. Hilde Høgås, Nasjonalbiblioteket sier:

  De bibliotekene som mangler fra Rogaland er: Sandnes, Jærbibliotekene Sola, Klepp og Time, Eigersund, Randaberg, Sokndal, Lund og Kvitsøy. Disse har så vidt jeg kan se ikke levert data.

  Bibliotekene som tilhører Ryfylkebiblioteket ( Finnøy, Forsand, Hjelmeland, Sauda, Strand og Suldal) har levert. Det har dessverre tatt tid før vi kunne starte innhøsting av disse. Vi måtte gjøre en avklaring med systemleverandøren om hvordan data fra fellesbaser skulle leveres. Dette er gjort, og innhøsting ble startet tidligere i vinter. Den siste måneden har vi imidlertid hatt en driftsstans for å flytte hele stasen over i mer robust driftsmiljø. I dag har vi startet opp maskineriet igjen, dvs. at innhøsting, indeksering og dedublisering starter opp igjen. Vi skal holde øye med utviklingen ut over neste uke for å se om alt går som det skal. Ryfylkebiblioteket skal få spesiell oppmerksomhet til vi er sikker på at data derfra er på plass.

  Avklaringen som ble gjort for Ryfylkebiblioteka bør dekke Jærbiblioteka også, dvs. at det nå bør være greit å avlevere data derfra når bibliotekene ønsker det og bestiller OAI-PMH fra sin systemleverandør.

 3. Vidar Lund, Rogaland fylkesbibliotek sier:

  Eg har fylgt med på trefflistene med jamne mellomrom i heile vinter og vår minst ein gong i månaden, Ryfylkebiblioteket har aldri vore inne (og er framleis ikkje det). Eg har sjekka trefflistene og sett etter både Ryfylkebiblioteket og kommunenamn, men har aldri fått treff.

 4. Trine Adolfsen, Nasjonalbiblioteket sier:

  Ryfylkebiblioteket er nå høstet etter innhøstingsstansen, men det viser seg at det mangler en opplysning i OAI-repositoriet for Ryfylkebiblioteket som gjør at holdingsinformasjonen (eierbibliotekene) ikke vises i tjenesten. NB tar kontakt med systemleverandøren deres i løpet av dagen slik at vi får dette raskt på plass. Vi skal følge nøye med ny innhøsting.

 5. trineaa sier:

  Den manglende opplysningen i OAI-repositoriet er nå på plass, og innhøstingen av Ryfylkebiblioteket tikker inn.

 6. Vidar Lund, Rogaland fylkesbibliotek sier:

  Eg har igjen sjekka eit par Fløgstad-titlar. Ryfylkebiblioteket sine eksemplar er framleis ikkje inne på korkje Grand Manila (http://www.nb.no/bibsok/order.jsf?id=23cfd6d77a4ece6426dbcdc4bd8d20c8) eller Nordaustpassasjen (http://www.nb.no/bibsok/order.jsf?id=fefb8517267738c29fded2065bd9a3b8). Eg har verifisert i websøket (http://www.ryfylkebiblioteket.no/soek.243361.no.html) at dei har bøkene.

  Jærbiblioteka er inne med Klepp og Sola sine eksemplar på Grand Manila, men manglar òg heilt på Nordaustpassasjen. Eg har verifisert i websøket (www.jærbiblioteka.no) at dei har båe bøkene.

  • trineaa sier:

   Hei. Nordaustpassasjen finner jeg for både Klepp og Sola på http://www.nb.no/bibsok/order.jsf?id=fefb8517267738c29fded2065bd9a3b8.

   Men når det gjelder Ryfylkebiblioteket er det noe rusk. Jeg finner titlene i OAI-repositoriet hos Mikromarc, men ingen spor i tjenesten vår. Derfor har jeg sendt dette videre til innhøstingsteamet vårt for å finne eksakt hva som har feilet her. Om dette er noe som henger igjen fra problemene i starten av innhøstingen kan det være at vi bør høste inn alt på nytt. Vi skal holde deg informert når teamet har fått gått i dybden her.

Legg igjen et svar

Din e-post vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>