Sambok tas av lufta

I januar gjør vi det vi har “truet” med lenge – tar Norsk samkatalog for bøker (Sambok) av nettet. Basen har ikke vært oppdatert i hele 2012, og er derfor svært utdatert.Det samme gjelder Norsk samkatalog for notetrykk (Samnoter).

Fra 2013 er det bare Biblioteksøk som gjelder.

Samkatalogen for periodika (Samper) fortsetter som før.

Dette innlegget ble publisert i Biblioteksøk. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Sambok tas av lufta

  1. Morten O. Haugen sier:

    Jeg kan ikke helt fri meg fra følelsen av at det nye søkegrensesnittet innebærer en form for banalisering av katalogens mange muligheter for presise søk; og at det dermed er et tilbakeskritt i forhold til Sambok.

    Hvor er muligheten til kombinerte søk? Joda, jeg vet at man kan avgrense i neste skjermbilde, men det slett ikke det samme. Og hvor er “ikke”-operatoren, som gjør at vi kan velge bort forfatteren med samme navn når vi søker etter bøker om Bjugn.

Legg igjen et svar

Din e-post vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>