Plakatutstilling

Med utgangspunkt i slagordet "Les hva du vil! Si hva du mener!" har Nasjonalbiblioteket laget en plakatutstilling bestående av fire plakater. Plakatene tematiserer sensur, litteratur og ytringsfrihet og tilbys folkebibliotek og forskningsbibliotek over hele landet i forbindelse med markeringen av Les! Snakk! Ytringsfrihetsdager 2012 i september.  

 

Plakatutstillingen leveres kostnadsfritt og kan bestilles ved å sende e-post til lessnakk@nb.no . Husk å skrive adresse og kontaktperson.

 

   

•    Den første plakaten presenterer informasjonskampanjen Les! Snakk! Ytringsfrihetsdager 2012 gjennom slagordet "Les hva du vil! Si hva du mener!" Sensur er like gammel som ytring og har eksistert overalt i verden.
 

(Last ned PDF


    •    Den andre plakaten viser bokomslagene til et utvalg bøker som har vært sensurert. Plakaten setter fokus på tekst og litteratur som meningsbærende ytringer, som åndsverk som enhver har rett til å skape, og ha tilgang til.
 
 
(Last ned PDF

   

•    Den tredje plakaten siterer Artikkel 19 fra FNs Verdenserklæringen om Menneskerettighetene som er utgangspunktet for vår tids internasjonale ytringsfrihets arbeid.

 

(Last ned PDF


   

•    Den fjerde plakaten belyser forfattere og skribenter som symbol for menneskeheten, og viser det internasjonale nettverket som aktiveres for å beskytte ytringsfrihet som en universell rettighet og felles ansvar.

 

(Last ned PDF

       
 

For en oversikt over litteratur vist på plakater, se boklistene. Lag en bokustilling som speiler aspekter ved plakatustilling. Foreslå sensurerte bøker og bøker om ytringsfrihet og sensur til publikum i september!