28

nov

Månedens nyrestaurerte film: Hurra for Andersens! (1966)

Fra filmen Hurra for Andersens! (1966)

Kl. 16.45 i Mediatekets minikino

Hurra for Andersens! (1966)
Knut Andersen, 108 minutter
I rollene: Arve Opsahl, Aud Schønemann, Rolv Wesenlund,
Randi Kolstad m. fl.

Hildur Sofie og Carl Alfred Andersen har avlet fire barn av lutter kjærlighet. De skiller seg sterkt ut fra sitt naboskaps velordnede moral; lever sitt eget liv, stemningsfullt og gøyalt, fra dag til dag og fra hånd til munn. Byggelagets Alf Hermansen og nabofruen Salvesen har hatt mang en hyggestund sammen i årenes løp omkring den felles forargelse de føler for Andersens. Bedre blir det ikke den dagen Andersens har vunnet en stor gevinst i tipping, og finner ut at de sannelig skal gifte seg, og inviterer hele byggelaget til bryllupsfest...Filmanmelder Espen Eriksen i VG omtalte regissør Andersens bedrifter som hverdagspoesi og utdypet: «Her har norsk film en dikter, en som kan skape skjøre stemninger uten å bli plump».

Månedens nyrestaurerte film
En del av Nasjonalbibliotekets oppdrag er å være arkiv for norsk film. Vi restaurerer, tar vare på og formidler den norske filmarven. Hver måned presenteres en nyrestaurert film i minikinoen vår. I denne filmserien får du anledning til å se norske filmer av alle slag og sjangre, blant dem flere filmperler og godt bevarte hemmeligheter.

Påmelding:
Ettersom det er begrenset plass i minikinoen, anbefaler vi at publikum sender e-post til minikino@nb.no eller ringer 23 27 60 43 for å forhåndsreservere seter.

Samlingen Nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.