26

jan

Filmvisning: "Bortreist på ubestemt tid" (1974)

Ingrid Vardund i Bortreist på ubestemt tid

Kl. 12

Visning av filmen Bortreist på ubestemt tid i Mediatekets minikino.

Regi: Pål Bang-Hansen, 1974,100 minutter
I rollene: Svein Scharffenberg, Ingerid Vardund, Lasse Kolstad, Julie Ege

Maleren Alex (Scharffenberg) tar i et vanvittig sjalusianfall livet av kona (Ege) og legger liket i fryseboksen. Ved en tilfeldighet dumper Helene (Vardund), som er på flukt fra sitt eget forestående sølvbryllup, ned hos Alex. Det oppstår et forhold dem imellom. Hun får vite at kona er bortreist på ubestemt tid, men hun begynner snart å ane at kona hans ikke kan være så langt unna og at noe er veldig galt. Pål Bang-Hansen byr på thriller i dramatisk vestlandsnatur med psykopatisk morder, biljakt, mobilt «snikende» kamera og sørget med denne filmen for at duren fra fryseboksen i de tusen hjem fikk et sterkt element av grøss.  Kritikerne var positive og Arbeiderbladets Bjørn Granum skrev: «Det er bare å slå det fast igjen: I Pål Bang-Hansen har vi fått en til fingerspissene profesjonell regissør som aldri leverer noe dårlig eller slumsete fra seg».

Påmelding: Ettersom det er begrenset plass i minikinoen anbefaler vi at publikum sender epost til minikino@nb.no eller ringer 23 27 60 43 for å forhåndsreserverer seter.

 

 

Samlingen Nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.