08

mai

Et uærbødig skråblikk på dansketiden – historisk minikabaret med Birigitte Grimstad

Birgitte Grimstad
Foto: Gro Jarto

Kl. 17–1830 i Auditoriet

Hva vet du om dansketiden? Lyst til å vite mer?  Hvorfor ble det sånn?  Hvem var de, øvrigheten og folket?  Hva tenkte de på?  Hva sang de om?  Kabaret'en er en historifortelling med rikt islett av anekdoter, middelalderviser, skillingsviser, futeviser, dikt og eventyr, med tekster av Ludvig Holberg, Johan Herman Wessel, HC Andersen, Åsmund O. Vinje, Henrik Ibsen, Carsten Hauch, Henrik Wergeland, Piet Hein, Halfdan Rasmussen, m.fl.  – samt lysbilder av alle de rare danskekongene.

Birgitte Grimstad er født i Danmark i 1935 og har vært bosatt i Norge siden 1959.  Hun slo igjennom som visesanger på 1960-tallet og har siden turnert i Norden, Europa og USA.  Hun har spilt inn et 20-talls LP'er og CD'er.  I 1978–81 var hun med i gruppa Ballade sammen med Åse Kleveland, Lars Klevstrand og Lillebjørn Nilsen.  Hun har i de senere år opptrådt med musikalske kåserier og litteraturprogrammer, bl.a. på seniorakademier og bokkafeer.

Her kan du laste opp en brosjyre om forestillingen .

Velkommen!

Samlingen Nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.