23

mai

Månedens film mai: Smuglere

 

Fra filmen Smuglere, 1968

Minikino i Mediateket kl. 17.00
Smuglere (1968), Rolf Clemens, 107 minutter
I rollene: Bård Owe, Elsa Lystad, Arne Aas, Arve Opsahlm. flere

Smuglere ble den fjerde norske spillefilmen basert pålitterært forelegg av Arthur Omre. Vi møter forbudstidens Norge i «de glade 20-åra» som for så mange ble preget av arbeidsledighet og fattigdom. Den unge arkitekten Ernst (Owe) er blant dem, forgjeldet oppover ørene som han er. Tilfeldighetene gjør at han dumper borti spritsmugling og oppdager at han har talent for det. Sammen med sin venn Hugo (Aas) og elskerinnen Jenny (Lystad) opererer han snart langs hele Oslofjorden og helt ned til Rotterdam. Dagbladets Arne Hestenes lot seg begeistre av slagsmålsscenene: «Disse dynamiske basketak, og et par forfølgelsessekvenser, der tollere sjø-jakter på smuglerne, har Clemens turnert med en spenningsskapende effekt av en viss internasjonal klasse».

Månedens nyrestaurerte film:
En del av Nasjonalbibliotekets oppdrag er å være arkiv for norsk film. Vi restaurerer, tar vare på og formidler den norske filmarven. Hver måned presenteres en nyrestaurert film i minikinoen vår. I denne filmserien får du anledning til å se norske filmer av alle slag og sjangre, blant dem flere filmperler og godt bevarte hemmeligheter.

Påmelding:
Ettersom det er begrenset plass i minikinoen, anbefaler vi at publikum sender e-post til minikino@nb.no eller ringer 23 27 60 43 for å forhåndsreservere seter.

Samlingen Nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.