16

juni

Camilla Collett. Søndagsåpen utstilling fra 12–17

 

Velkommen til søndagsåpen utstilling fra kl. 12–17, med omvisning kl 14

Camilla Collett levde et omflakkende og rastløst liv. Hun ble født i Christiansand og vokste opp på Eidsvold. Som en av få kvinner fikk hun en solid utdannelse i Christiania og Christiansfeld i Danmark. Da ektemannen døde i 1851, oppløste hun familiehjemmet og flyttet til København. Resten av livet bodde hun i enkle leiligheter i europeiske storbyer mens hun skrev en lang rekke egenartede tekster.

Til forskjell fra mange andre norske forfattere utenlands, finnes det ingen forestilling om å kunne vende hjem hos Collett, heller ikke noe ønske om å være i ro. I stedet var hun en urban nomade som opplevde bevegelse som frigjøring. Resultatet er et forfatterskap som krever kvinners rett til å ha en stemme.

I utstillingen fokuserer vi på de stedene som forvandlet henne fra å være en blyg og dannet pike til å bli Norges første romanforfatter og feminist. 

Utstillingen vises fram til 7. september.

samlingen nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.