Kalender

Kalenderen gir oversikt over publikumsarrangementer i Nasjonalbiblioteket.
For oversikt over bibliotekfaglige arrangementer se Kalender bibliotekutvikling .

29

april

Boklansering: Norske middelalderballader. Melodier, bind 2

 

Kl. 14 i "Slottsbiblioteket" (Det gamle auditoriet)

De norske middelalderballadene er fortellende viser med opphav i middelalderen, og tilhører en internasjonal sjanger med motiver og parallelle historier i mange europeiske land. I boka som nå lanserer og som er den andre i en planlagt serie på fire vitenskaplige bind, presenteres over fem hundre melodier som har vært brukt ved framføringer av norske middelalderballader gjennom tidene.

Program:
Seksjonsleder for Musikk ved Nasjonalbiblioteket Richard Gjems ønsker velkommen, og det blir presentasjon av boka ved redaktør Astrid Nora Ressem og leder i Norsk Folkeminnelag Kyrre Kverndokk.  Professor emeritus i nordisk litteratur Olav Solberg kommenterer bokverket i lys av arbeidet med å publisere middelalderballader i over 150 år.

Det blir stilt ut originalmanus av Olea Crøger, Ludvig Mathias Lindemann og Catharinus Elling.

Kim Andrè Rysstad synger ballader fra boka.

Les mer om boka på forlagets hjemmeside

Arrangementet er åpent for alle og gratis, men pga. enkel servering ønsker vi påmelding. Meld deg på via e-post til:  liv.kreken@nb.no

Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.