19

sep

Månedens nyrestaurerte film: Kanarifuglen (1973)

 

Fra filmen Kanarifuglen, 1973

Kl. 17 i Mediatekets minikino

Kanarifuglen (1973)
Pål Bang-Hansen, 86 minutter
I rollene: Julie Ege, Arne Lindtner Næss, Lasse Kostad, Gry Enger

Filmen vises også lørdag 28.09 Kl. 12

Jan har sosialistisk bakgrunn, kjører 2CV og marsjerer i førstemaitog. Likevel arbeider han i personalavdelingen til en større norsk industribedrift. Holdningene hans står i sterk kontrast til kollegenes, som ikke har noen forståelse for solidaritetsformuleringene Jan tilsynelatende rakrygget står opp og forsvarer. Hjemme har han kone og barn å forsørge, og økonomien strekker dårlig til. Bedriften avholder et arbeidslederseminar på Kanariøyene, som i realiteten viser seg å være bedriftsledelsens unnskyldning for å slappe av og skeie ut i varmere strøk. Vel fremme på Kanariøyene blir Jan utsatt for prøvelser og fristelser, som han langt fra håndterer i samsvar med egne holdninger.  Aftenpostens Knut Bjørnskau mente at filmen var blitt en vellykket forestilling og at det langt på vei skyldtes den gode miljøskildringen: «(…)med et klokt og vittig øye blir nordmenns plumpe adferd på pakketur i Syden blottstilt».

Månedens nyrestaurerte film
En del av Nasjonalbibliotekets oppdrag er å være arkiv for norsk film.  Vi restaurerer, tar vare på og formidler den norske filmarven.  Hver måned presenteres en nyrestaurert film i minikinoen vår.  I denne filmserien får du anledning til å se norske filmer av alle slag og sjangre, blant dem flere filmperler og godt bevarte hemmeligheter.

Påmelding:
Ettersom det er begrenset plass i minikinoen, anbefaler vi at publikum sender epost til minikino@nb.no eller ringer 23 27 60 43 for å forhåndsreservere seter.

Samlingen Nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.