14

mars

Visning av filmen "Douglas" (1970)

 

Anne Mari Dale og Rolv Wesenlund i filmen Douglas

Kl. 17 i Mediatekets minikino

Visning av filmen Douglas (1970)
Regi: Pål Bang-Hansen, 91 minutter
I rollene: Rolv Wesenlund, Tom Tellefsen, Per Christensen, Kjersti Døvigen

Douglas har dedikert livet sitt til jobben. Han er overbevist om at han arbeider for den gode sak, et overordnet mål så høyt at han anser seg hevet over ethvert regelverk. Som agent i det hemmelige politiet kan han tillate seg å kaste sitt mistenksomme blikk på hvem det skal være uten at noen stiller ham til ansvar. Filmen er en inn-på-livet-skildring av den hemmelige agentens hverdag. Den er et forsøk på å avromantisere denne skikkelsen og avkle ham alle myter. Douglas er en svart komedie, en satire med klare samfunnskritiske undertoner.  Dette er Rolv Wesenlunds store rolle, og han mottok strålende kritikker for sine prestasjoner: «Rolv Wesenlund leverer et fantastisk spill som den småborgerlige, men farlige Douglas. Ikke en nyanse går tapt i skuespillerens fantastiske tolkning, og den som til nå har ansett Wesenlund utelukkende for å være en begavet klovn må begynne å tro om igjen», het det blant annet i Arbeiderbladets anmeldelse av filmen.

Påmelding: Ettersom det er begrenset plass i minikinoen, anbefaler vi at publikum sender epost til minikino@nb.no eller ringer 23 27 60 43 for å forhåndsreservere seter.

Filmen vises også torsdag 21. mars kl. 17.

Samlingen Nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.