Språkdetektivene
05. juni 2013
Av: Merethe Myrvang
 

6B fra Hasle skole i Oslo har levert et av vinnerbidragene i Nasjonalbibiotekets språkkonkurranse. Filmen heter Språkdetektivene, og er ett av nesten 80 innsendte bidrag.
Onsdag 5. juni hadde filmen premiere i Nasjonalbiblioteket.

- Jeg vil begynne med å gratulere dere, åpnet nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein, og dette blir bare den første i en rekke av gratulasjoner i dag.
- Filmen viser at dere kan mye om språk, og at dere kan formidle det dere vet.
Etter premieren skal filmen vises i en utstilling som åpner i Nasjonalbiblioteket 26. september. Deretter blir filmen innlemmet i Nasjonalbibliotekets samling.

 Direktør for Språkrådet, Arnfinn Muruvik Vonen, har ledet juryarbeidet. Han begrunnet juryens valg på denne måten:
- Det skulle være originalt, kreativt og gi ny informasjon om språk. Dere har laget en film sammen. Den er godt komponert, kreativ og dere har brukt humor. Alt innenfor en kjent genre. Krim. Dere er ikke bare språkforskere, men også språkdetektiver. Detektivjobben dere har gjort har dere lært mye av, og jeg er sikker på at de som ser filmen lærer noe nytt om ordene vi omgir oss med. Gratulerer!

Språkdetektivene fikk sendetid både i NRK Supernytt (6:25 ut i programmet) og i Kulturnytt

samlingen nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.