Nytt nasjonalbibliotek i Latvia
02. september 2014

Latvias nye nasjonalbibliotek åpnet 25. august. Navnet - The Castle of Light – bærer i seg ambisjonen om å være et moderne informasjons- og kultursentrum også utover Latvias grenser.  Nasjonalbibliotekarer fra 17 land, deriblant Norge, var til stede under åpningen.

- The Castle og Light er ikke bare en gave fra den verdenskjente latviske arkitekten Gunnar Birkets til hans hjemland, men også et bygg av nasjonal betydning. Bygget vil bli stående som et nasjonalt symbol, skapt i et fritt og uavhengig Latvia, sa den latviske kulturministeren Dace Melbārde, under åpningen.

Byggingen av det nye nasjonalbiblioteket har vært støttet av en rådgivningsgruppe opprettet av UNESCO i 2001. Nasjonalbibliotekarene fra de skandinaviske landene var representert i gruppa der og også Umberto Eco deltok i begynnelsen av arbeidet. De har bidratt med råd og erfaringer fra sine respektive institusjoner, og var alle inviterte til den høytidelige åpningen. Norge var representert med tidligere nasjonalbibliotekar Bendik Rugaas og konstituert nasjonalbibliotekar Roger Jøsevold. Jøsevold overrakte et kunstverk av Sverre Koren i gave til det nye biblioteket.

samlingen nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.