Ny skriftserie: NB kilder
12. mai 2014

Fredag lanserer Nasjonalbiblioteket den nye e-skriftserien NB kilder. Serien utgir kvalitetssikrede transkripsjoner av viktige dokumenter fra Nasjonalbibliotekets privatarkivsamling. I forbindelse med publiseringen av den første e-boka «… at ryste en Constitution ud af Ermen» arrangeres det et lanseringsseminar i Nasjonalbiblioteket 16. mai.

Avskrift av Grunnloven, ukjent skriver.

Med NB kilder ønsker Nasjonalbiblioteket å styrke formidlingen av sentral norsk kulturarv til glede for forskning og dokumentasjon og for den allment interesserte leser. I tillegg til de transkriberte dokumentene inneholder hver utgave en kort introduksjon samt en generell redegjørelse for prinsippene som er lagt til grunn for utgivelsene i serien.

I den første utgivelsen i serien tar utgiver Oddvar Vasstveit for seg fire kilder fra Eidsvoldsdagene 1814: en dagbok og tre grunnlovsavskrifter. Vasstveit er en av foredragsholderne under lanseringsseminaret.

NB kilder vil fortløpende bli publisert på denne siden. Første utgivelse vil være tilgjengelig 16. mai.

samlingen nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.