Norsk musikkarv
30. november 2013
Av: Jørgen Langdalen
 

Norsk Musikkarv er en storstilt redningsaksjon som tar sikte på å bevare og tilgjengeliggjøre norsk musikk fra tidligere tider. Redningsaksjonen består i bevaring, katalogisering og digitalisering av musikkhåndskrifter, framstilling av nye noteutgaver til bruk i framføring og musikkhistorisk forskning rundt den norske musikkarven. Norsk Musikkarv presenteres denne uken i en artikkel på forskning.no.

Målet er gjøre et stort og fascinerende repertoar av norsk musikk tilgjengelig for publikum. Satsingen omfatter så langt musikken til komponistene Johan Svendsen, Fartein Valen og Geirr Tveitt. Dokumentasjonsmaterialet som inngår i Norsk Musikkarvs delprosjekter, musikkmanuskripter og annet, gjøres fortløpende tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Norsk musikkarv er et samarbeid mellom Nasjonalbiblioteket, Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og Norges musikkhøgskole samt de musikkvitenskapelige instituttene ved universitetene i Bergen, Trondheim og Tromsø

Søk etter musikk i det digitale biblioteket

Les mer om prosjektet Norsk Musikkarv

Samlingen Nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.