Nattåpent på Spydeberg bibliotek
18. mars 2014

Spydeberg bibliotek i Østfold ble mandag kveld det første åpne/selvbetjente eller også kalt «meråpne» hovedbibliotek i Norge. Åpent bibliotek betyr at bibliotekbrukerne selv får adgang til biblioteket utenom den vanlige åpningstiden. I Spydeberg betyr det at alle registrerte brukere over 18 år kan låse seg inn i biblioteket fra kl. 06 - 22 alle ukens dager og låne på selvbetjeningsautomatene. Det var ordfører i Spydeberg kommune, Knut Espeland, som var den første til å låse seg inn i biblioteket ved hjelp av eget lånekort og pin-kode.

Prosjektet inngår som en del av tre eksempelprosjekter som Nasjonalbiblioteket har støttet for å synliggjøre mulighetene med «meråpne» bibliotek.
I prosjektet ønsker biblioteket å øke tilgjengelighet og bruk av biblioteket for etablerte og nye brukergrupper ved å skape en trivelig møteplass og utvide åpningstiden fra 34 til 122 timer pr uke, en økning på over 250 %. På Spydeberg ønsker biblioteket å skape et bibliotekrom som fungerer like godt bemannet som ubemannet gjennom å presentere samlinger og tjenester på en fristende og selvforklarende måte.
I Norge har vi flere selvbetjente bibliotekfilialer, men Spydeberg bibliotek er det første selvbetjente hovedbiblioteket som forsøker ordningen.

Les mer om Spydeberg bibliotek og ubetjent åpingstid og se NRK Dagsrevyens innslag mandag 17.03.2014 om åpent bibliotek

samlingen nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.