Knask eller knep
30. oktober 2012
Av: Kristin Hagelid
 

Utkledde barn som ringer på og roper ”Knask eller knep” er kanskje det vi først og fremst forbinder med halloween. Skremmende kostymer, lysende gresskar og grøssende godbiter hører med.  

Utkledde barn som ringer på og roper ”Knask eller knep” er kanskje det vi først og fremst forbinder med halloween. Skremmende kostymer, lysende gresskar og grøssende godbiter hører med. Varmt og kaldt, søtt og salt til halloween. I Bokhylla finnes oppskrifter på gresskarsupper, pai og kaker:

Amerikas beste supper & salater
Supper
Det ekte franske kjøkken

Allehelgensaften eller halloween feires 31. oktober. Allehelgens dag er 1.november, og kvelden før kalles for allehelgensaften eller halloween. I følge irske tradisjoner var de døde på vandring natt til allehelgensdag. Sammen med de dødes sjeler var det også annet skrømt ute og gikk. Det var nisser og alver og andre skumle skapninger som befolket denne natten.

Ordet halloween stammer fra det engelske All Hallow Even, (All)Hallows Eve eller All Saints Eve, det vil si «alle helliges kveld». Den amerikanske skikken med halloween har sine røtter i den katolske allehelgensdag. Allehelgensdag er feiringen av alle de helgener hvis navn ikke er kjente.

Samlingen Nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.