Bibliotekledelse i Norge – klart for Biblioteklederkonferansen 2013
27. oktober 2013
Av: Hilde Ljødal
 

En ny undersøkelse om bibliotekledelse i Norge utført av Ane Landøy vil være et av de aktuelle foredragene på Biblioteklederkonferansen som finner sted 30. -31.oktober på Holmenkollen Park Hotel Rica.

Ane Landøy, Bibliotekleder og Phd-kandidat, Universitetsbiblioteket i Bergen

Bibliotekledelse er et høyst aktuelt tema som stadig er til debatt. Særlig nå i forbindelse med endringer i bibliotekloven og nye forskrifter på høring om kompetansekrav og dispensasjonsordning når det gjelder ansettelse av biblioteksjefer i folk- og fylkesbibliotek. I følge Landøy ser bl.a. ikke biblioteklederne på bibliotekfaglig kompetanse som den viktigste kvalifikasjonen for en biblioteksjef.

Bibliotek er gjennomgående små organisasjoner. I nesten 100 norske kommuner er det mindre enn en hel stilling tilsatt. Hvordan fungerer ledelse der? og hva er felles for ledere av små folkebibliotek og de store universitets- og storbybibliotekene? Dette er noen av spørsmålene Landøy har forsket på og som hun vil fortelle mer om på Biblioteklederkonferansen, hvor over 160 bibliotekledere fra hele landet er representert.

samlingen nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.