Besøkende nr. 4000 i Propaganda-utstillingen
20. mai 2013
Av: Merethe Myrvang
 

Besøkende nr. 4000 i utstillingen Propaganda! Russiske og norske plakater 1920-1939 var australske Martin Dupont. Som utvekslingsstudent ved UiO bruker han Nasjonalbiblioteket flittig, og i dag ble besøket belønnet med et eksemplar av utstillingskatalogen Propaganda!

Martin Dupont er fysikkstudent, men oppholdet i Norge bruker han som en pause i studiene og til å følge et kurs om norsk musikk. Jon Garbarek er en av hans favoritter, og i Nasjonalbibliotekets mediatek finner han mye relevant litteratur om norsk jazz. I dag la han imidlertid veien innom Propaganda-utstillingen, og ble gledelig overrasket da utstillingskurator Daniela Büchten utnevnte han til besøkende nr. 4000 og overrakte utstillingskatalogen. Dupont har akkurat vært i Russland. Der ble han svært fascinert av de sovjetiske monumentene.

- Jeg liker veldig godt propagandaplakatene med sin særegne visuelle stil. Bare tenk på hvordan de med enkle tekniske midler fikk til fotomontasje, for eksempel, sier han.

Utstillingen står til lørdag 25. mai.

Samlingen Nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.