Alle barn leser i Gjøvik
30. oktober 2013

Denne uken er det Barnebokdager i Gjøvik. I løpet av uka får alle 8. og 9. klassinger i kommunen forfatterbesøk, og gjennom et utstrakt samarbeid med menge ulike aktører ønsker Gjøvik bibliotek og litteraturhus å tilby et program som inspirerer barn og unge til å lese. Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Gjøvik har satt seg som mål å bli barnebokbyen i Norge. Gjøvik bibliotek og litteraturhus ønsker at Barnebokdagene skal bli et årlig arrangement. Biblioteket planlegger også et samarbeid med Litteraturfestivalen på Lillehammer, som ønsker å legge deler av sitt Pegasusprogram for barn og unge til Gjøvik. Dette vil skje under Litteraturfestivalen i mai.

Barnebokdagene i Gjøvik er resultat av et samarbeid mellom mange ulike aktører: Gjøvik kino, Gjøvikregionen Turistkontor, Kulturgården Stokke Nedre, Oppland fylkesbibliotek, Oppland Arbeiderblad, forlag og forfattere, for å nevne noen.

Les mer om prosjektet på bibliotekets blogg , på sidene til Gjøvik kultursenter . Prosjektsøknaden leser du her .

samlingen nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.