Alf Prøysen 100 år!
23. juli 2014
Av: fred moerman
 

23. juli 2014 er det hundre år siden Alf Prøysen ble født.  Nasjonalbiblioteket markerer jubileet med utstillingen Pop! Alf Prøysen i alle kanaler, som åpner 25. september.  Her møter vi Prøysen i kjente og også mer kuriøse sammenhenger – som for eksempel nyvasket og nynnende i badekaret.

Loading the player...

Det var i de første fredsårene etter krigen at Alf Prøysen hadde sitt store gjennombrudd. Gjennom radioen ble Alf Prøysen landskjent. Raskt var det Prøysen i alle kanaler. På plate, i bøker, i radioens barnetimer, i aviser og magasiner, på teaterscenen, filmlerretet, i tv-ruten. Alf Prøysen var utvilsomt en mann av sin tid, men i hvilken grad preget tiden, og mediene, hans forfatterskap?

I Lilleborg-reklamen blir den populære Lillebrors vise til Lilleborgs vise. Alle liker Prøysen. Vil alle like Lano?

Har du lyst til å vite mer om forholdet mellom Prøysens forfatterskap og mediene? Nasjonalbibliotekets jubileumsutstilling Pop! Alf Prøysen i alle kanaler står helt frem til 30. januar 2015.

samlingen nettsidene
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2012 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.