Musikk
BASER OG KATALOGER BESKRIVELSE
Det digitale biblioteket Inngangen til Nasjonalbibliotekets samling, enten i digital form – hvis det finnes – eller i form av metadata. En del av samlingen av musikk og lydopptak er bare tilgjengelig gjennom dette grensesnittet.
Norsk nasjonaldiskografi .
Fra 2010 i Oria
Nasjonaldiskografi med oversikt over norske lydopptak og utgivelser av norske utøvere/komponister i utlandet. Utgivelser 1985-2001 (og noen eldre opptak) i Norsk nasjonaldiskografi, 2001-2009 både i Norsk nasjonaldiskografi og i Oria, fra 2010 bare i Oria.
Norske notetrykk.
Fra 2012 i Oria
Nasjonalbibliografi med oversikt over norske musikktrykk og utgivelser av norske komponister i utlandet, 1981-. Perioden 1981-1995 bare i Norske notetrykk, perioden 1995-2011 både i Norske notetrykk og i Oria. Fra 2012 bare i Oria.
Nasjonalbibliotekets katalog Her finnes oversikt over trykte, analoge og digitale ressurser, bøker, lydbøker, noter,  musikkinnspillinger, aviser, tidsskrift, småtrykk, kart, videoer, osv. Avansert søk gir mulighet til avgrensning til de enkelte materialtyper.
Biblioteksøk Tilbyr én søkeinngang til samlingene i norske bibliotek – også noter og innspilt musikk - og åpner for fjernlån mellom bibliotek. Tjenesten baserer seg på automatisk innhøsting og sammenslåing av katalogdata.
Jazzbasen Jazz i Norge
Operaplater i Bauer-Müller-samlingen ved Norsk lydarkiv  
Sang- og viseregister  
Hanske Nasjonalbibliotekets oversikt over privatarkiv, teaterarkivalia og musikkmanuskripter (etter 2009)
Norsk musikkbibliografi  
Norsk samkatalog for notetrykk Samkatalog for notetrykk i ca. 60 norske bibliotek fram til utgangen av 2012. Importen av katalogposter er avsluttet 31.12.2011, og tjenesten er erstattet av Biblioteksøk. Katalogdata for ca. 7000 utenlandske noter i Norsk musikksamling 1988-1996 finnes bare i Samnoter.
Musikk til Bjørnstjerne Bjørnsons dikterverker PDF som gir en oversikt over musikk til Bjørnstjerne Bjørnsons dikt.
Musikk til Henrik Wergelands diktning PDF som gir en oversikt over musikk knyttet til Henrik Wergelands diktning.

I menyen til høyre finner du også en søkbar oversikt over alle bibliografiske baser i Nasjonalbiblioteket

Samlingen Nettsidene