Radio og TV

Kontakt:
Tlf: 23 27 63 89
E-post:  kringkasting@nb.no

Nasjonalbibliotekets kringkastingsarkiv inneholder norsk radio og fjernsyn. Arkivet inneholder en komplett samling av NRKs programmer etter 1990, både riksprogrammer og lokalsendinger, TV2 og TVNorge fra 1992, og P4 fra 1993. Materiale som er eldre enn 1990, omfatter NRKs historiske radioarkiv og kopier av historiske programmer fra NRK Fjernsynet. Det meste er mottatt på bånd og kassetter, men fra 2005 er radiosendinger mottatt digitalt. For fjernsyn gjelder dette fra 2008.

NRKs historiske radioarkiv inneholder materialet fra 1930-tallet og frem til i dag og er tilgjengelig for søk og lytting på publikumspc’er i Nasjonalbiblioteket. Nyhetssendingene til NRK er søkbare på nett via Nasjonalbibliotekets nettsider.

Tilgang:
I tillegg til å gi tilgang på spesiallesesalen for film og musikk , formidler Nasjonalbiblioteket lån av kopier til lesesalsbruk til forskning og dokumentasjon, og begrenset salg av kopier etter tillatelse fra kringkasteren. For kjøp av kopier, ta kontakt med kringkasteren, f.eks. nrk.no/arkivsalg og nyhetssalg@tv2.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samlingen Nettsidene