Pressemeldinger
E-boklansering: Katekismesanger av Petter Dass
E-boklansering: Katekismesanger av Petter Dass

For første gang foreligger Katekismesanger som e-bok, i en tekstkritisk versjon med fyldig innledning og kommentarer basert på førsteutgaven fra 1715. Katekismesanger var en av 1700-tallets mest utbredte bøker i Danmark-Norge, og den bidro sterkt til å utvikle leseferdigheten i befolkningen.

Pressemelding: Tegneserieskatter stilles ut i Nasjonalbiblioteket
Pressemelding: Tegneserieskatter stilles ut i Nasjonalbiblioteket

Norges første tegneseriestripe, det første norskproduserte tegneserieheftet og det første norske Donald-bladet – dette er noen av tegneseriene du kan se i Nasjonalbiblioteket de neste to ukene.

Overrekkelse av Kongesagaene - Islands gave til Norge
Pressemelding: Nasjonalbiblioteket overtar arkivet etter Arne Skouen
Pressemelding: ECM-grunnlegger Manfred Eicher til Nasjonalbiblioteket

Det tyske plateselskapet ECM har deponert hele sin samling av master- og produksjonsbånd fra Rainbow Studio til Nasjonalbiblioteket. ECM regnes som en av verdens viktigste produsenter av jazz, klassisk og samtidsmusikk. Av selskapets nær 1400 titler er flere hundre spilt inn i Jan Erik Kongshaugs studio i Oslo. Blant plateselskapets artister er flere norske jazzmusikere med internasjonal suksess, som Jan Garbarek, Terje Rypdal, Nils Petter Molvær og Arild Andersen.

Pressemelding: Kinesisk filmskatt funnet i Nasjonalbibliotekets samling

Filmklassikeren Pan si dong (1927) har i Kina vært ansett som tapt inntil Nasjonalbiblioteket fant en kopi av stumfilmen i sin samling i Mo i Rana. Nasjonalbiblioteket har restaurert filmen, som nå er klar for nypremiere under Film fra Sør-festivalen.

04.10.2013. Pressemelding: Rekordmange bibliotek søker om prosjekt- og utviklingsmidler
7.-8. oktober 2013: Nordisk konferanse om språk og teknologi
Pressemelding/invitasjon: Utstillingsopning - Leve språket!
Pressemelding: Byggestart for Nasjonalbibliotekets nye automatlager

Nasjonalbiblioteket starter nå byggearbeidet med sitt andre automatlager i Mo i Rana. Det nye lagret vil gi plass til én million nye objekter.

samlingen nettsidene