Pressemeldinger
Norsk visearkiv blir ein del av Nasjonalbiblioteket
Norsk visearkiv blir ein del av Nasjonalbiblioteket

Frå 1.1. 2014 blir drifta av Norsk visearkiv ein del av Nasjonalbiblioteket, og foreininga Norsk visearkiv vert avvikla rundt årsskiftet.

E-boklansering: Katekismesanger av Petter Dass
E-boklansering: Katekismesanger av Petter Dass

For første gang foreligger Katekismesanger som e-bok, i en tekstkritisk versjon med fyldig innledning og kommentarer basert på førsteutgaven fra 1715. Katekismesanger var en av 1700-tallets mest utbredte bøker i Danmark-Norge, og den bidro sterkt til å utvikle leseferdigheten i befolkningen.

Pressemelding: Tegneserieskatter stilles ut i Nasjonalbiblioteket
Pressemelding: Tegneserieskatter stilles ut i Nasjonalbiblioteket

Norges første tegneseriestripe, det første norskproduserte tegneserieheftet og det første norske Donald-bladet – dette er noen av tegneseriene du kan se i Nasjonalbiblioteket de neste to ukene.

Overrekkelse av Kongesagaene - Islands gave til Norge
Pressemelding: Nasjonalbiblioteket overtar arkivet etter Arne Skouen
Pressemelding: ECM-grunnlegger Manfred Eicher til Nasjonalbiblioteket

Det tyske plateselskapet ECM har deponert hele sin samling av master- og produksjonsbånd fra Rainbow Studio til Nasjonalbiblioteket. ECM regnes som en av verdens viktigste produsenter av jazz, klassisk og samtidsmusikk. Av selskapets nær 1400 titler er flere hundre spilt inn i Jan Erik Kongshaugs studio i Oslo. Blant plateselskapets artister er flere norske jazzmusikere med internasjonal suksess, som Jan Garbarek, Terje Rypdal, Nils Petter Molvær og Arild Andersen.

Pressemelding: Kinesisk filmskatt funnet i Nasjonalbibliotekets samling

Filmklassikeren Pan si dong (1927) har i Kina vært ansett som tapt inntil Nasjonalbiblioteket fant en kopi av stumfilmen i sin samling i Mo i Rana. Nasjonalbiblioteket har restaurert filmen, som nå er klar for nypremiere under Film fra Sør-festivalen.

04.10.2013. Pressemelding: Rekordmange bibliotek søker om prosjekt- og utviklingsmidler
7.-8. oktober 2013: Nordisk konferanse om språk og teknologi
Pressemelding/invitasjon: Utstillingsopning - Leve språket!

samlingen nettsidene