Naturen og eventyret. Dokumentarfilmskaperen Per Høst

Naturen og eventyret - Dokumentarfilmskaperen Per Høst  er den første utgivelsen om norsk filmhistorie i Nota bene-serien. Boka er skrevet av Gunnar Iversen, professor ved Institutt for kunst- og medievitenskap, NTNU.

Iversen bidrar her til ny kunnskap om en av de aller fremste dokumentarfilmskaperne i norsk filmhistorie. Pioneren Per Høst (1907–1971) produserte, fotograferte og regisserte en lang rekke dokumentarfilmer, særlig naturfilm og eksotiske reisefilmer, derav bokens tittel. Men Høst laget også reklamefilm og filmer i grenselandet mellom dokumentar- og spillefilm. Han skrev dessuten bøker og holdt foredrag over hele landet, i perioder også i utlandet.

Naturen og eventyret gir kultur- og filmhistorisk innsikt i et omfattende og variert verk som kom til å prege ikke bare norsk filmhistorie, men det norske kulturlivet i tiden etter andre verdenskrig. Gunnar Iversens studie viser at film ikke bare kan være en kilde til opplevelse, men også til teoretisk refleksjon og historisk innsikt. Boken er rikt illustrert med fotografier fra Nasjonalbibliotekets samling, mange av dem publisert her for første gang. Akkurat som Per Høsts filmer er dette en bok som vil gi leseren både innsikt og opplevelser.

Kjøp boka hos Novus forlag

Samlingen Nettsidene