17

sep

Norsk biografisk selskap: Åpent medlemsmøte med foredrag

Kl. 18–20 i Auditoriet

Kveldens tema:

Når kildene er levende
Innlegg ved Alf van der Hagen, Håvard Rem og Jan H. Landro

De siste årene har det blitt utgitt en rekke biografier om levende mennesker. Til forskjell fra den klassiske biografien baserer de seg i hovedsak på intervjuer. Hvilke særegne muligheter har bøker i denne sjangeren? Kan vi komme så nær og tett på den biograferte at de gir innsikter som den klassiske biografien ikke har tilgang til? Hva er den intervjubaserte biografiens styrker?

For å diskutere hva som skjer når kildene er levende, har vi invitert tre erfarne forfattere av intervjubaserte biografier. Tidligere Morgenbladet-redaktør Alf van der Hagen har utgitt flere intervjubøker. I vår kom han med den kritikerroste Dag Solstad. Uskrevne memoarer.
Håvard Rem er en allsidig forfatter som har gjort den intervjubaserte biografien til sitt spesiale. Hans siste bok i denne sjangeren er Peter Pilný. Historien om Bjarte Baasland, den mest kjente om Erik Mykland og den mest omdiskuterte, det selvopplevde portrettet av Aril Edvardsen. Kulturjournalist i Bergens Tidende, Jan H. Landro, har utgitt to intervjubaserte biografier: Jeg er ikke ironisk. Samtaler med Dag Solstad og Trollmann og rundbrenner om ingeniøren og flyveren Odd Dahl.

Møtet er åpent for alle interesserte. Velkommen!

 

 

 

Samlingen Nettsidene