31

okt

Invitasjon til boklansering med musikk av David Monrad Johansen

 

Kl. 14–15.30 i Auditoriet

I anledning 125-årsdagen for komponisten David Monrad Johansens fødsel, lanserer Ivar Roger Hansen, i samarbeid med Nasjonalbiblioteket, sin biografi: Mot fedrenes fjell; Komponisten David Monrad Johansen og hans samtid (Kolofon forlag). 

David Monrad Johansen (1888-1974) er en av våre mest framtredende komponister fra 1900-tallet. På stadig leting etter nye musikalske virkemidler søkte Monrad Johansen å finne et særpreget musikalsk uttrykk, som både var knyttet til norsk tradisjon og identitet, og samtidig nyskapende og framtidsrettet. Også som musikkritiker og organisasjonsmenneske, med klare og tydelige meninger, var David Monrad Johansen godt synlig i det musikalske landskapet i mellomkrigstiden.

Nå foreligger endelig en omfattende biografi om denne særpregede kunstnerpersonligheten med et langt og sammensatt liv, preget av store omskiftninger både i samfunnet og privat. Biografien er skrevet av musikkhistorikeren Ivar Roger Hansen som har hatt tilgang til et stort kildemateriale som til dels ikke er blitt brukt tidligere.

Ved lanseringen deltar tenoren Helge Rønning, pianisten Gunnar Sama, fiolinisten Tor Johan Bøen og pianisten Dimitris Kostopoulos med smakebiter fra David Monrad Johansens musikalske produksjon.

Velkommen!

 

 

Samlingen Nettsidene