03

okt

Månedens nyrestaurerte film: 3 (1971)

 

Fra filmen 3 (1971)

Kl. 17 i Mediatekets minikino

3 (1971)
Nicole Macé, 86 minutter
I rollene: Hanne Løye, Per Tofte, Tone Schwarzott, Birgit Brüel

Filmen vises også lørdag 12. oktober kl. 12 og torsdag 24. oktober kl. 17

Realistlærer Jan lever i et lykkelig drabantbyekteskap med EDB-operatøren Ingrid. Mens fruen er på kurs, flørtende med sjefen, flørter Jan med sin fraskilte kollega. Selvfølgelig blir det bråk - og til slutt enighet. Inger, Jan og hans kollega bestemmer seg for en kollektiv tilværelse. Og en ferietur til Danmark skal være starten på det nye, gode liv. Men når den uunngåelige sjalusien melder seg, og ingen er situasjonen voksen, ser det mørkt ut for ekteskapet...  Filmen vakte forvirring hos tidens filmanmeldere, som var usikre på hva regissøren ville med filmen: Var dette ment som et debattinnlegg om alternative samlivsformer? Var det et angrep på tradisjonelle kjønnsroller? Eller ville hun rett og slett underholde med en sex-komedie?

Månedens nyrestaurerte film
En del av Nasjonalbibliotekets oppdrag er å være arkiv for norsk film. Vi restaurerer, tar vare på og formidler den norske filmarven. Hver måned presenteres en nyrestaurert film i minikinoen vår. I denne filmserien får du anledning til å se norske filmer av alle slag og sjangre, blant dem flere filmperler og godt bevarte hemmeligheter.

Påmelding:
Ettersom det er begrenset plass i minikinoen, anbefaler vi at publikum sender e-post til minikino@nb.no eller ringer 23 27 60 43 for å forhåndsreservere seter.

 

 

Samlingen Nettsidene