27

april

Månedens film april: Marikens bryllup

 

Fra filmen Marikens bryllup, 1971

Minikino i Mediateket kl. 12.00
Marikens bryllup (1971), Knut Andersen, 81 minutter
I rollene: Anne Marit Jacobsen, Geir Børresen, Rolf JustNilsen, Kari Diesen m. flere

Regissør Knut Andersen inviteter på familiebryllup i sommer-Oslo anno 1971 og sørget for Anne Marit Jacobsens entré i norsk film. Vi følger familiens bryllupsforberedelser fra tidlig morgen og blir med på festen inn i de små timer. Gjestelisten skulle være kjent for de fleste som har overvært en bryllupsfest eller to: brudens nervøse far, en fordrukken onkel med tiltagende behov for bekjennelser, en geskjeftig tante, en snobbete fetter og en selvopptatt forlover. Legg til sidrumpede sanger og festtaler av varierende kvalitet og det blir åpenbart at norske festvaner stadig ligner seg selv. Kritikerne ga filmen en nokså lunken mottakelse, men fremhevet gjenkjennelsesfaktoren som et av filmens fortrinn. I tillegg ble formidlingen av festens mange stemninger berømmet .

Månedens nyrestaurerte film:
En del av Nasjonalbibliotekets oppdrag er å være arkiv for norsk film. Vi restaurerer, tar vare på og formidler den norske filmarven. Hver måned presenteres en nyrestaurert film i minikinoen vår. I denne filmserien får du anledning til å se norske filmer av alle slag og sjangre,blant dem flere filmperler og godt bevarte hemmeligheter.

Påmelding:
Ettersom det er begrenset plass i minikinoen, anbefaler vi at publikum sender e-post til minikino@nb.no eller ringer 23 27 60 43 for å forhåndsreservere seter.

Samlingen Nettsidene