25

okt

Månedens nyrestaurerte film i oktober: "Exit"

 

Vibeke Løkkeberg i filmen Exit fra 1970

Visning av filmen Exit i Mediatekets minikino kl. 17.00
Pål Løkkeberg, 1970, 97min.
I rollene: Vibeke Løkkeberg, Claus Nissen, Tutte Lemkow, m.fl.

Vibeke Løkkeberg spiller den unge kvinnen Maria, som er usikker på ekteskapet sitt, og tilsynelatende uten betenkeligheter kaster seg i armene på en dansk lassis - Lou - en rørlegger, poet, musiker og tyv. «Hun minner mer om et bortskjemt, men dog så vakkert stykke vesen, som med sine nymfomane tilbøyeligheter svakt krydret med tendens til masochisme, vil ut av sine lede og kjedsommelighet og prøve noe nytt.» skrev Per Eigill Hanssen i Hamar Arbeiderblad. Sammen begir Maria og Lou seg ut på eventyr à la Bonnie og Clyde, en film som hadde kommet ut tre år tidligere.

Exit fikk kritikk for tynt manus og dialog, men hadde også sine støttespillere. Bjørn Granum i Arbeiderbladet skrev: «Det er nå for alvor grunn til å følge Pål Løkkeberg med meget spent oppmerksomhet. Måtte han bare få sjanse til å arbeide kontinuerlig i vingården uten å bli hindret av ekspertokratiet i den instans som dessverre fatter avgjørelsene i norsk film. Vi har ikke råd til å la et så sjeldent talent vansmekte!»

Påmelding:
Ettersom det er begrenset plass i minikinoen, anbefaler vi at publikum sender epost til minikino@nb.no eller ringer 23 27 60 43 for å forhåndsreservere seter.

Samlingen Nettsidene