Ord vi lika!
15. mai 2013

– Yes! Jeg er først! Jubelen sto i taket blant guttene på niende trinn ved Steigenskolen da nasjonalbibliotekaren åpnet bokpakken som var førstepremien i konkurransen «Språk i ditt liv».  Øverst i pakken lå «Jeg er Zlatan».

Niende trinn ved Steigenskolen vant konkurransen i sin kategori –ungdomstrinnet – med collagene "Ord vi lika!" og «12 på topp». Juryleder Arnfinn Muruvik Vonen og nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein hadde tatt turen til Steigen for å overrekke premien.

Jurylederen vektla humoren og lekenheten i vinnerbidraget. – Ordene dere har valgt vitner om en sprudlende prosess. Det er originalt og kreativt, og dere viser kjennskap til svært mange språk og dialekter. Juryen kom stadig tilbake til dette bidraget, ordene klinger godt. Noen er moderne, andre gammelmodige, de er av alle valører og de vekker gode assosiasjoner og minner, sa Arnfinn Muruvik Vonen.

– Vi diskuterte fram og tilbake hva språkkonkurransen skulle hete, sa Vigdis Moe Skarstein. – Deres bidrag «Ord vi lika!» viser hvor enkelt, og samtidig hvor feiende flott det kan sies! Dere har vist oss hvilke ord dere liker. Nasjonalbiblioteket skal ta vare på disse ordene for ettertida, slik at alle kan se hvilke ord niende trinn i Steigen likte aller best i 2013. Gratulerer med seieren!

Lærer Kjersti Olsen kunne fortelle at det i klassen er elever fra sju nasjoner som behersker tilsammen 14 forskjellige språk. Hun takket alle elevene, og spesielt de nye elevene som har andre morsmål enn norsk. – Å arbeide sammen med dere har virkelig åpnet øynene mine for hvor fantastisk språk er, sa Kjersti Olsen. Hun rettet også en takk til Steigens lokale bibliotekar, som hun karakteriserte som uvurderlig.

Under seremonien i gymsalen på Steignskolen underholdt elevene med framføringav ulike dramatiseringer av klassikere som Henrik Ibsen, Alexander Kielland, Amalie Skram og Bjørg Viik.

Samlingen Nettsidene