Omtrent på denne tida ... ville Thorbjørn Egner fylt 100 år!
12. desember 2012
Av: Kristin Hagelid
 

På den klingende datoen 12.12.1912, etter sigende kl. 12.00, ble Thorbjørn Egner født på Kampen i Oslo. Gjennom hele året og over det ganske land har 100-års jubileet for den allsidige kunstneren blitt feiret.

På teatre og i Operaen, i Norge og Danmark, ja til og med i Essaouira i Marokko, har de folkekjære forestillingene blitt satt opp. Skoler og barnehager har feiret med malekonkurranser, utstillinger og forestillinger. I NRK har vi fått gjenhør med den karakteristiske stemmen. Nærmere 400 bibliotek har vist Nasjonalbibliotekets plakatutstilling. Det har vært holdt fagseminar og foredrag, og det har kommet bokutgivelser både av og om multikunstneren. Også visene hans har blitt tolket på nytt og utgitt. Egner-året har med andre ord generert et vell av aktivitet. 

Selve fødselsdagen feires med en stor festforestilling i Kilden kulturhus i Kristiansand med blant andre Kristiansand symfoniorkester og Agder teater. Nasjonalbiblioteket vil benytte anledningen til å minne om nettutstillingen "Dyr, folk og røvere. På Egners arbeidsbord" - der kan du fordype deg i Thorbjørn Egners virke som lesebokredaktør og barnebokforfatter – også etter at jubileumsåret er over.

Samlingen Nettsidene